louloudi

28 Απριλίου 2012

Γρανίτα Καρπούζι


Τις αγαπώ τις φρουτένιες γρανίτες το καλοκαίρι... Είναι τόσο δροσιστικές... τόσο παγωμένες! :) 
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε γρανίτα με γεύση καρπούζι. Να, κοιτάχτε πιο κάτω για το πως φτιάχνεται..

Υλικά (για 4 άτομα)

- 6 κούπες πολτό από καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
- 1/2  κούπα ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

1. Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι αν δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.

2. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

3. Βάζουμε το πουρέ καρπουζιού σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.

4. Κάθε μισή ώρα ξίνουμε με ένα πιρούνι τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο μπολ από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.

5. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη γρανίτα σε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας. Στολίζουμε με μια φέτα καρπούζι. Σερβίρουμε αμέσως για να είναι παγωμένη.


Απολαύστε την! 

3 σχόλια:

  1. Μύρισε καλοκαίρι δεσποινίς μου... :):)
    Κάποια βιάζεται για καλοκαιρινές βόλτες με γρανίτα καρπούζι φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Και μπάνια και παραλίες και ήλιο......ΚΑΙ γρανίτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά τέλειοοοο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή