louloudi

24 Απριλίου 2012

Παγωτό: Σορμπέ με Βατόμουρο & Φράουλα

Τώρα που άνοιξε ο καιρός και πλησιάζει το Καλοκαιράκι, είναι ότι πρέπει για ένα παγωτάκι..
Η συνταγή αυτή είναι του Σ. Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ για την φράουλα
- 600γρ.φράουλες
- 225γρ.νερό 
- 225γρ.ζάχαρη 
- χυμό από μισό λεμόνι
ΥΛΙΚΑ για το βατόμουρο
- 550γρ.βατόμουρα
- 225γρ.νερό
- 225γρ.ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τοποθετούμε στη φωτιά μόλις το σιρόπι βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ενσωματώνουμε τον πουρέ του φρούτου. Τα βάζουμε στην κατάψυξη και όταν το σορμπέ παγώσει, σερβίρουμε σε χωνάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου