louloudi

4 Ιουνίου 2012

Χούμους αρακά με κύμινο και ταχνίχι


Ένα παρόμοιο χούμους έφαγα από μια φίλη μας.. Ήταν πραγματικά πεντανόστιμο για snack. Έψαξα και βρήκα αυτή τη συνταγή από την εκμπομπή μαγειρικής "Γεύσεις στη Φύση" στο Σκάι. Από τη φωτογραφία και μόνο, σου' ρχεται να το ..φας!!

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 8 μερίδες)

- 250 γρ. αρακά
- χυμό από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
- 4 κυπριακές πίτες

Σάλτσα με φρέσκα κρεμμυδάκια για τις πίτες

- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 2 σκελίδες τριμμένο σκόρδο
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξετε

Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια ξεπλένετε τον αρακά με κρύο τρεχούμενο νερό, έτσι ώστε να μη χάσει το χρώμα του.

Πολτοποιήστε το στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, το φρέσκο και ξερό δυόσμο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά για τις πίτες. Κόψτε τις πίτες στα τέσσερα, βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C' για 10 λεπτά.

Αλείψτε με τη σάλτσα και σερβίρετε με το χούμους...

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου