louloudi

15 Ιουλίου 2012

Παγωμένο τσάι με διάφορες γεύσεις



Το καλοκαίρι είναι η εποχή, που θέλει το παγωμένο τσάι της. Οι συνδυασμοί είναι πολλοί και όλοι γευστικοί και πολύ πολύ δροσιστικοί!!

Τσάι με ροδάκινο

Πώς φτιάχνεται

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νέκταρ ροδάκινο ή άλλο χυμό τύπου νέκταρ (με ζάχαρη), 2 φλυτζάνια συμπηκνωμένο χυμό πορτοκάλι, ένα ξυλάκι κανέλλα και 2 γαρύφαλα, για επί πλέον άρωμα. Πάλι, αν χρησιμοποιήσουμε φυσικούς χυμούς, προσθέτουμε και 1 φλυτζάνι ζάχαρη. 
  • Βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αφαιρόντας τα μυρωδικά. Μέσα στο χυμό που βράζει μπορούμε να προσθέσουμε και μια καραμέλα με γεύση κανέλλα να λιώσει.


Διατηρείται στο ψυγείο και το αναμιγνύουμε με το κρύο τσάι, κάθε φορά, που πρόκειται να σερβίρουμε, μαζί με λίγα παγάκια.

Παγωμένο τσάι με φρούτα

Πώς φτιάχνεται

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, 2 φλυτζάνια ζάχαρη και περίπου 2 φλυτζάνια φρούτα.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 ξυλάκι κανέλλα και 3-4 γαρύφαλα, αν σας αρέσει το άρωμα. 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και άλλη μια ώρα εκτός φωτιάς, να τραβήξει. Αφαιρούμε τα μυρωδικά και αφού κρυώσει μπορούμε να το αναμίξουμε με το κρύο τσάι, που έχουμε ήδη ετοιμάσει, προσθέτοντας και μερικά παγάκια


TIPS

1. Μπορούμε να κόψουμε λεπτές φέτες πορτοκάλι ή λεμόνι και να τις αφήσουμε να επιπλέουν στο ποτήρι ή την κανάτα.


2. Μια καλή ιδέα είναι να καταψίξουμε λεπτές φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι και αν τις χρησιμοποιήσουμε σαν παγάκια με γεύση. 


3. Κατά το σερβίρισμα, μια δόση σόδα θα δώσει στο τσάι μας μια επί πλέον εντυπωσιακή όψη και γεύση.



4. Για να μην αραιώσει το τσάι μας και αλλοιωθεί η γεύση του, μπορούμε να προσθέσουμε παγάκια που έχουμε φτιάξει με το τσάι, αντί για σκέτο νερό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου