louloudi

27 Δεκεμβρίου 2012

Gluehwein


Το κρασί αυτό πίνεται στην Γερμανία και Αυστρία τα Χριστούγεννα και δεν είναι παρά ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά που σερβίρεται σε κούπες. 
Ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή, μπορείτε και εσείς να νιώσετε για λίγο ότι είστε στο εξωτερικό απολαμβάνοντας ένα παραδοσιακό ποτό.

Υλικά που θα χρειαστείτε
(για 1/2 μπουκάλι κρασί)

- 1/2 λεμόνι
- 1/2 πορτοκάλι
- 1 μανταρίνι
- 1/2 ή 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 190 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα ή ακόμη καλύτερα 1 ράβδο κανέλας
- 2-3 γαρύφαλλα
- 100 γρ. νερό

Εκτέλεση

Βράζετε όλα τα υλικά για 3' έως 5' σε ένα κατσαρολάκι.
Στη συνέχεια εάν θέλετε, σουρώνετε το περιεχόμενο σε ποτήρια κρασιού ή κούπες (εάν και το προτιμώ έτσι όπως είναι) και σερβίρεται....
Έτοιμοοο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου