louloudi

8 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή: Τάρτα λεμόνι


Το αγαπώ αυτό το γλυκό, γιατί είναι ταυτόχρονα και γλυκό αλλά και ξινό....! χεχε!
Άσε κιόλας που ταιριάζει με όλα, τόσο στο πρωινό, όσο και σε απογευματινό, είτε πίνοντας τσάι, είτε καφέ, είτε ως επιδόρπιο σε ένα γεύμα.

Προετοιμασία: 20 λεπτά και 1 ώρα για το πάγωμα της ζύμης
Μαγείρεμα: 1 ώρα

Τι υλικά θα χρειαστείς για τη ζύμη

- 150 γρ. κομμένο βούτυρο σε κύβους
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 χτυπημένο αυγό
- 300 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλιές σούπας νερό

Υλικά που θα χρειαστείς για τη γέμιση

- 3 λεμόνια (χυμό & ξύσμα)
- 80 γρ. βούτυρο
- 3 μέτρια αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη

Πώς θα φτιάξεις την τάρτα λεμονιού - Οδηγίες

1. Ετοιμάζεις τη ζύμη, κοσκινίζοντας το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγεις στο κέντρο μια λακκούβα. Βάζεις ολόγυρα το βούτυρο, στο κέντρο το αυγό και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη. Ζυμώνεις και εάν χρειαστεί προσθέτεις και το νεράκι. Μην παραδουλέψεις τη ζύμη! Κάνε την μπάλα, τύλιξέ την με μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

2. Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και τοποθέτησέ την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την σε δίσκο. Άνοιξέ την ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας 24 εκατοστών. Ύστερα, βουτυρώστε την ταρτιέρα και καλύψτε την με τη ζύμη.

3. Λιώσε το βούτυρο για τη γέμιση. Χτύπησε δυνατά τα αυγά με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το βούτυρο λίγο - λίγο, το χυμό των λεμονιών και το ξύσμα. Άδειασε το μείγμα στην ταρτιέρα.

4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά. Μετά το φούρνο, άφησέ το έξω να κρυώσει λίγο, βγάλτο από τη φόρμα και άφησέ το να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

5. Σέρβιρε την τάρτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνης ή σαντιγί ή και σκέτη.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου