louloudi

30 Αυγούστου 2014

ΑΡΧΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: 8 Βιβλία για το ξεκίνημα του σχολείου


Κάθε αρχή και δύσκολη, δε λένε; Πόσο μάλλον για τα παιδιά και κυρίως για εκείνα που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο/ νηπιαγωγείο ή και παιδικό σταθμό. Ο αποχωρισμός της μητέρας είναι αρκετά δύσκολος, καθώς συνοδεύεται από κλάματα, ξεσπάσματα και άρνηση για το σχολείο. 

Πρώτο μέλημα του εκπαιδευτικού είναι να δημιουργήσει ένα φιλικό και οικείο κλίμα μέσα στην τάξη, να κάνει να παιδιά να νιώσουν άνετα και ασφαλή μέσα στο χώρο.

Έψαξα και βρήκα μια πληθώρα παιδικών παραμυθιών που ασχολούνται με το θέμα αυτό, δηλαδή την πρώτη μέρα στο σχολείο. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά, αλλά σε αυτό το άρθρο σας παραθέτω όσα θεώρησα ενδιαφέροντα.

Ας ξεκινήσω την παρουσίαση:

Ο ΛΑΛΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ


«Πρώτη φορά σχολείο; Αποκλείεται!» 
Ο Λαλού, το μικρό ρακούν, κατάφερνε με χίλιες πονηριές να μην αποχωρίζεται το σπίτι, τα παιχνίδια και τη μαμά του. Πώς όμως ήταν να είναι το μοναδικό ζωάκι που δεν πήγαινε στο σχολείο; Ο χρόνος περνούσε όλο και πιο δύσκολα χωρίς φίλους, χωρίς παρέα. Αφήστε που όλα τα ζωάκια μάθαιναν τόσα καινούργια πράγματα εκεί, και ο Λαλού δεν μπορούσε να συμμετέχει στα παιχνίδια τους.
Τι λέτε, τελικά θα αποφασίσει ο Λαλού να πάει σχολείο;


ΠΑΚΙ- ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ο Πάκι, το μικρό αρκουδάκι, δε θέλει να πάει στο σχολείο. Τι κι αν η μαμά του λέει πως θα κάνει πολλούς  φίλους, θα μάθει να γράφει και να διαβάζει. Ο Πάκι νιώθει όμως πως οι γονείς του θέλουν να τον διώξουν από το σπίτι, νομίζει πως δε θα ξαναδει τη μαμά και τον μπαμπά του και στεναχωριέται πολύ. Μέχρι που έρχεται η μέρα που φοβάται τόσο και αυτή είναι .... η πρώτη μέρα στο σχολείο!ΕΝΑΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Τη μέρα που η κυρία Κοκοκό είπε στα παιδιά πως θα ερχόταν ένα καινούργιο ζωάκι στην τάξη τους, όλα ενθουσιάστηκαν. Όταν όμως ο Μπίλι έκανε τα πρώτα μαλλιαρά, φοβερά, τρομερά βήματα στην τάξη, όλα τα παιδιά άρχισαν να ουρλιάζουν!.... Μέχρι που έγινε κάτι και βοήθησε τον Μπίλι να είναι ο εαυτός του.

Η ΚΥΡΙΑ ΑΡΑΧΝΟΥΛΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Η πρώτη μέρα της κυρίας Αραχνούλας στο Λιβάδι του Ήλιου δεν ήταν ακριβώς όπως την είχε φανταστεί. όλα τα μαθήματα της φαίνονταν δύσκολα και αισθανόταν ότι δεν είχε ταλέντο πουθενά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι συμμαθητές της τα κατάφερναν καλύτερα...

ΜΑΥΡΟΥΛΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Πρώτη μέρα στο σχολείο! Και η Μαυρούλα ανησυχεί! Κι αν δεν κάνει νέους φίλους; Η Μαυρούλα για να είναι σίγουρη φέρνει στο σχολείο το αγαπημένο της κατοικίδιο... ένα ποντικάκι, τον Φαγκρή! Το μάθημα ξεκινά, όμως απότομα σταματά! Μόλις εμφανίστηκε ο Φαγκρής, οι γάτες τον πήραν στο κυνήγι! Είναι οι γάτες και τα ποντίκια πραγματικά εχθροί;

Ο ΠΙΚΟ, ΤΟ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΑΚΙ, ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ


Ο Πίκο, το σκατζοχοιράκι, την πρώτη μέρα που πηγαίνει στο σχολείο, όλοι τον αποφεύγουν, επειδή έχει αγκάθια. Μέχρι να επέμβει η δασκάλα και να τους εξηγήσει ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό.

Η ΜΙΛΙ, Η ΜΟΛΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας  ΕΔΩ!!


Ο ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ


Για πες μου, τι θα έκανες αν την πρώτη μέρα του σχολείου ο Δεινόσαυρος ξυπνούσε μουτρωμένος και δε σου χαμογελούσε με το δεινοσαυρίσιο χαμόγελό του; Εγώ, πάντως, θα του έλεγα: "Μην ανησυχείς, Δεινόσαυρε, περνάμε καλά στο σχολείο!"
5 σχόλια:

  1. Τα μισά-τουλάχιστον- από αυτά τα βιβλία είναι εξαντλημένα στους εκδοτικούς οίκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο ο Πάκι είναι εξαντλημένος από τον εκδοτικό οίκο, απ' ότι είδα. Τα υπόλοιπα κυκλοφορούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΡΕΤΗ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή